Teknoloji

Wordpress Nedir, Wordpress Ne İşe Yarar?

Wordpress Nedir, Wordpress Ne İşe Yarar?

Dünyada en çok kullanılan blog yazılımı olma özelliğine sahip Wordpress, açık kaynak kodlu bir içerik yönetim sistemidir. Binlerce eklenti, tema desteği ve özel Hosting alt yapılarına sahip olması, Wordpress’i diğer yazılımlar arasında lider bir hale getirmiştir. Açık kaynak kodlu olması sebebiyle, ücretsiz olarak kodlarına müdahale edilebiliyor ve sitelerin her türlü şekillenmesine imkan sağlıyor. Ayrıca sisteme uygun, birçok fonksiyona sahip temalar da yapılabiliyor.

Wordpress, kullanıcının bütün ihtiyacını karşılayan eklentileriyle, SEO ayarlarından güvenlik işlerine kadar çok geniş bir yelpazede destek sağlıyor. Wordpress’i piyasaya çıkaran açık kaynak kod meraklıları, yazılımı “topluluk için, topluluk tarafından geliştirilen” şeklinde tanımlıyorlar. Diğer açık kaynaklı yazılımlar gibi, Wordpress’de binlerce kişi tarafından geliştiriliyor ve hem kullanıcılarını hem de destekçilerini gün geçtikçe arttırıyor.

Wordpress Ne İşe Yarar, Wordpress ile Neler Yapılabilir?

Blog sitesi yaratmak amacıyla piyasaya sürülen Wordpress, açık kaynak kodlu olması nedeniyle yazılımcılar tarafından sürekli geliştirildi ve yeni özellikler eklendi. Wordpress ile tanıtım sitesi, kişisel web sitesi, emlak sitesi, galeri sitesi, firma sitesi, haber sitesi, video sitesi, forum sitesi, okul ve oyun sitesi hatta e-ticaret sitesi gibi her türlü web sitesi kurulabilir ve kolayca yönetilebilir. Kişisel bir web sitesi kurduğunuzda, farklı konularda edindiğiniz bilgileri Wordpress ile paylaşabilirsiniz. İş, okul, öz geçmiş ve sertifikalar gibi tüm tecrübelerinizi detaylı olarak anlatabilirsiniz.

Wordpress

Wordpress ile kurmuş olduğunuz her türlü siteyi, kimseye bağlı olmadan kolaylıkla yönetmeniz mümkündür. Bir firmaya ait yapılan işlerin tüm görselleri güncel halleriyle Wordpress’e eklenebilir ve bu sayede Google Harita (Maps) özelliği kullanılarak firmanın daha kolay bulunması sağlanabilir. Ayrıca tanıtım sitesi ya da haber sitesi kurarak güncel haberleri yayınlayabilir, herhangi bir yeri ya da bölgeyi tanıtan turizm siteleri yapabilir ve sitenizden reklam vererek ek gelir elde edebilirsiniz.

Wordpress Sitelerin Yapısı Nasıldır?

Standart olarak yayınlanmış bir Wordpress siteyi incelerseniz, açılış sayfasında en son girilen yazıların kısa özetlerini görürsünüz. Temel olarak Wordpress’de yazılar ve sayfalar mevcuttur. Sayfalar yazılara göre daha az sayıda olur ve genellikle ön plana çıkarmak istenilen bilgiler için oluşturulur (İletişim, Kullanım Sözleşmesi ve Hakkımızda gibi). Yazılar ise, siteye girilen güncel bilgilerin listelendiği şablonlardır. Wordpress’i iyi derecede kullanan kişiler, bu şablonları istedikleri gibi değiştirebilir ya da çeşitlendirebilirler.

Birkaç sayfadan oluşan basit bir site kurmak istiyorsanız, Wordpress kullanmaya ihtiyacınız olmayabilir. Wordpress, içerik yönetim sistemidir ve bunun anlamı, çok sayıda görsel, yazı ve video demektir. İçerik az ise yönetilmesi kolaydır, fakat içerik çoğaldıkça bir yardımcıya ihtiyacınız olacak. Bir web siteniz varsa sayfa yapısını değiştirmek, yazılar yazmak ve bazen bir şeyler silmek isteyebilirsiniz. Wordpress ile tüm bunları kolay ve pratik şekilde yapabilirsiniz. Ayrıca siz yönetim panelinde birçok değişiklik yaparken, web siteniz normal şekilde ziyaretçilerinize hizmet vermeye devam eder.

Wordpress Neden Bu Kadar Başarılı?

Kullanıcının ön planda tutulması, etkin bir kod yapısının olması ve zaman içerisinde kendine güçlü bir sistem yaratması, Wordpress’i başarıya götüren nedenlerden sadece birkaçıdır. Wordpress’i indirdiğiniz zaman paket içerisinde bulunan kodlar, bütün ihtiyacınızı karşılayamayabilir. İşte tam bu noktada, Wordpress’in güçlü sisteminden bulacağınız bir eklentiyle ihtiyaçlarınızı kısa sürede karşılayabilirsiniz.

Wordpress Nedir?

Ücretli ya da ücretsiz binlerce tema ve eklenti seçeneği olan Wordpress, AppStore ve iTunes uygulamalarına benzer bir sistem kullanmaktadır. Örneğin sitenizde bir iletişim formu olmasını istiyorsanız, eklentilerin olduğu panele girip arama yaparak iletişim formunu kolayca bulabilir ve sadece bir tıkla sitenize yükleyebilirsiniz.

İlgili yazılar

Yorumlar - Yorum yapmak için tiklayin

YORUM BIRAKIN