Sanat

2016 Yılının En Çok Satan Kitapları

2016 Yılının En Çok Satan Kitapları

Kitap bir insana hayatı boyunca yol gösteren bir kaynaktır, okumak ve bunu alışkanlık haline getirmek ise insanların yaşamlarını değiştirmek adına oldukça önemlidir. Uzmanlarda kitap okumanın öneminin her daim üzerinde dururlar, İşte sizlere 2016 yılının en çok okunan kitapları;

Deliduman

Kitabın Yazarı: Emrah Serbes

Kitabın Yayınevi: İletişim Yayıncılık

Deliduman’ın hikâyesi küçük bir ilçede başlayarak İstanbul’a kadar uzanmaktadır. Emrah Serbes bu kitabında, Gezi'nin isyancılarını, dünyada erken kaybedilenleri, öfkesini bastıranları, yerinde durmakta zorlananları yani bir nevi kenarda kalmışları kaleme almış.

Yaz

Kitabın Yazarı: Kürşat Başar

Kitabın Yayınevi: Everest Yayınları

Kürşat Başar, Yaz romanı ile yıllar sonra yaşamımıza geri gelmeyi başarmış durumda. Hayatında yaşamış olduğu birden fazla kayba rağmen hayatta kalmaya kendini zorlayan bir gencin hikâyesini anlatan Yaz’da aşkın sarsıcılığını da yaşamak mümkün.

Elif Gibi Sevmek

Kitabın Yazarı: Hikmet Anıl Öztekin

Kitabın Yayınevi: Yakamoz Yayınları

İnsanlar bazı dönemler herkesten uzak ve duymasını istemediği şekilde ağlarlar. Elif gibi Sevmek romanında da bir adamın kalbine yağmış olan Elif’in izlerini okuyabilirsiniz.

Böğürtlen Kışı

Kitabın Yazarı: Sarah Jio

Kitabın Yayınevi: Arkadya Yayınları

Kitabın Çevirmeni: Duygu Parsadan

Böğürtlen kışı, hayattaki bir aşkı, umutsuzlukları, umudu oldukça derin bir şekilde anlatmış olan bir romandır. Bu kitap içindeki öykü okuyan herkesin yüreğinde bir iz bırakır be unutulmayacak bir anıdır.

Aşkın İstilası - Yol

Kitabın Yazarı: Metin Hara

Kitabın Yayınevi: Destek Yayınları

Aşkın İstilası- Yol romanı bir aşkın kendinde başlayıp kendinde bittiğini anlatan bir romandır. Kitabın her satırına gözyaşlarınız düşebilir, çünkü hem romantik hem de düşündürücü;

Bir çırağın yola düşmesi,
Bir neyzenin nefesi,
Bir âşığın kalp atımı,
Bir çocuğun gülümsemesi,
Bir tohumun toprağa kavuşması...

Kayıp Sicil

Kitabın Yazarı: Soner Yalçın

Kitabın Yayınevi: Kırmızı Kedi

Kayıp Sicil kitabı siyasi bir kitabın, kitabın belli bir kısımdan özeti ise;

İki yıl sonra evimde uyandım sabaha. Kütüphaneye girdim; polisler darmadağın etmişti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili yazılmış kitapları bir araya getiriyordum; kitaplar tamamdı; ama ayrıca bir defter ile bir dosya olacaktı. Aradım… Aradım… Yok… Bulamadım. Sonra anladım; dosyayı ve o defteri evden biri/birileri çaldı!

Kocan Kadar Konuş

Kitabın Yazarı: Şebnem Burcuoğlu

Kitabın Yayınevi: DEX

Bir Türk kızı olarak koca bulma konusunda oluşan zorlukların ve çevrede oluşan baskının insan üzerindeki etkisinin anlatıldığı kitap düşündürücü olduğu kadar eğlenceli şekilde kaleme alınmış. Hatta kitabın kısa açıklamasında; Koca bulmak çok zor iş arkadaş… Diye bir cümle bile bulunmaktadır.

Kürk Mantolu Madonna

Kitabın Yazarı: Sabahattin Ali

Kitabın Yayınevi: Yapı Kredi Yayınları

Kitaplarında insanların fark edilmeyen yönlerine ele almaya seven Sabahattin Ali, bu kitabında da oldukça güçlü olan bir tutkuyu ele almıştır.

Aynı Yıldızın Altında

Aynı Yıldızın Altında Kitabı

Kitabın Yazarı: John Green

Kitabın Yayınevi: Pegasus

Kitabın Çevirmeni: Çiçek Eriş

Aynı Yıldızın Altında, insanların aldığı her nefesi fark etmesini sağlayacak, âşık olmanın nasıl bir farkındalık olduğunu anlamalarını sağlayacak ve hayatın anlamını bulmalarını sağlayacak olan bir romandır. Romanda Hazel Grace'in ölümcül bir hastalığı ve bu hastalık ile değişen yaşamı kaleme alınmıştır.

Allah De Ötesini Bırak

Kitabın Yazarı: Uğur Koşar

Kitabın Yayınevi: Destek Yayınları

Yaşamın, dünyevi işlerin ne kadar geçici olduğunu ele alan Uğur Koşar, bu kitabında Allah’ı anlatmamaktadır, onu içinizde hissettirip yaşatmaktadır.

Kitap Okumanın İnsana Sağladığı Yararlar

İlgili yazılar

Yorumlar - Yorum yapmak için tiklayin

YORUM BIRAKIN