Yemek ve İçecek

Balık Yağı Boy Uzatır Mı? Balık Yağı Önemi ve Faydaları

Balık Yağı Boy Uzatır Mı? Balık Yağı Önemi ve Faydaları

Başlıklar

Balık Yağı Boy Uzatır Mı?

Modern çağımızda özellikle temel beslenme ile ilgili oldukça geniş kapsamlı bilgiler sosyal medya başta olmak üzere pek çok farklı alanda karşımıza çıkmaktadır. Genel ölçüde çocuk yaşlardan beri oldukça büyük bir öneme sahip olduğu bilinmekte olan beslenme alanında insanların aklında birçok farklı sorular bulunmaktadır. Günümüzde cevabı en çok merak edilen sorulardan bir tanesi de ‘‘Balık yağı boy uzatır mı?’’ sorusudur. Pek çok çeşitli faydaları olduğu bilinen balık yağı, çok küçük yaşlardan beri oldukça önemli olduğu bilinen bir temel bir besin maddesi olarak karşımıza çıkmaktadır.

Özellikle Omega 3 yağ asidi içeriği ile öne çıkan balık yağı, dünyanın pek çok farklı noktalarında olduğu gibi ülkemizde de son dönemlerde oldukça popüler bir şekilde tercih edilmektedir. Hem balık tüketimi ile hem de çeşitli ek besinlerin tüketimi ile vücuda alınan Omega 3 yağ asidi, doğada oldukça yaygın bir şekilde bulunmakta ve hayvanlardaki temel lipit metabolizmasının en önemli bileşeni olarak öne çıkmaktadır. Doğrudan balık olarak tüketilerek alınması önerilmekte olan Omega 3 yağ asidi, pek çok çeşitli ekstra durumlarda da besin takviyesi şeklinde alınarak tüketilebilmektedir.

Balık Yağı Boy Uzatır Mı?

Balık Yağının Önemi

Temel olarak balık yağının içeriğinde yer alan Omega 3 yağ asitleri, vücutta bulunan ağrı ve şişlik gibi durumların engellenmesi açısından oldukça önemli bir konumda bulunmaktadır. Genel kalp ve damar sağlığı açısından da oldukça kritik bir konumda yer alan Omega 3 yağ asitleri, kan pıhtılaşmasını da engelleyici yönde bir etkiye sahiptir. Pek çok çeşitli faydalı özellikleri bünyesinde toplamış olan Omega 3 yağ asidi;

  • Genel kalp ve damar hastalıklarına karşı bünyeyi koruyucu yönde etki eder.
  • Vücuttaki genel bilişsel fonksiyonları güçlendirir.
  • Karaciğer yağlanmasının önlemesinde de yardımcıdır.
  • İyi kolesterol olarak da bilinen HDL’nin artırılmasında etkilidir.
  • Kandaki genel Trigliserit düzeyinin azaltılmasında etkilidir.
  • Kalp krizi ve felç gibi durumların riskinin azaltılmasına yardımcı olur.
  • Anti inflamatuar-etkilidir ve kemik ve göz sağlığını destekler.
  • Ruhsal hastalıklardan da korunmaya katkı sağlar.

Doğru ve dengeli ölçüde tüketimi için kişisel diyetisyeniniz veya beslenme uzmanınıza danışmanız elzem olan Omega 3 yağ asitleri, büyük ölçüde deniz ürünlerinde bulunmaktadır. Günümüzde piyasalarda hap, şurup ve tablet olmak üzere pek çok farklı formlarda satışa sunulmuş olan Omega 3, çoklu doymamış yağ asidi grubuna örnek olarak karşımıza çıkmaktadır.

Omega 3’ün Vücuda Faydaları

Genel ölçüde hafızanın kuvvetlenmesi ve zeka gelişimi açısından oldukça önemli bir etkiye sahip olan Omega 3 yağ asitleri, boyun uzamasında da direkt olarak olmasa da dolaylı bir etkiye sahiptir. Hamilelik sürecinde de anne adaylarının gerekli miktarda almasının elzem olduğu Omega 3 yağ asidi, çocuklarda da bebeklikten ergenlik döneminin sonuna kadar oldukça büyük bir itina ile takip edilmeli ve dikkatli bir şekilde tüketilmelidir. Özellikle balık olarak tüketilmesi elzem olan söz konusu bu yağ asitleri, çocukların çok küçük yaşlardan beri oldukça doğru ve iyi bir şekilde büyümesi açısından da elzemdir. Genel vücut direncinin artırılması açısından da önemli olan Omega 3 yağ asitlerinin iştah artırıcı bir etkiye de sahip olduğu bilinmektedir.

Omega 3’ün Vücuda Faydaları

Omega 3 ve Önemi

Özellikle çok küçük yaşlardan beri bilişsel zekanın gelişiminde oldukça önemli bir etkiye sahip olduğu bilinen Omega 3 yağ asitleri, vücut hormonları üzerinde de etkili olduğu için bireyde boy uzamasına da dolaylı yönden etki etmektedir. Küçük yaşlardan beri doğru ve ideal bir şekilde Omega 3 alımı gözlenen çocukların çok daha hızlı ve iyi bir şekilde gelişim gösterdiği de bilinen bir gerçektedir. Vücuttaki yağın enerjiye çevrilmesi sürecinde de oldukça önemli bir etkisi olan Omega 3 yağ asitleri temel olarak;

  • Alfa Linolenik Asit,
  • Eikosapentaenoik Asit (EPA) ve
  • Dokosaheksaenoik Asit (DHA) olmak üzere üç çeşittir.

Bilhassa bilişsel aktivite düzeyinin artırılması ve hafızanın gelişmesi açısından oldukça kritik bir öneme sahip olan Omega 3 yağ asidinin direkt olarak balık tüketimi ile alınması önerilmektedir. Balık tüketmeyi sevmeyen çocuklar için de hap veya şurup formlarda olmak üzere satışa sunulmuş olan Omega 3’ün doğru ve dengeli ölçüde tüketimi için diyetisyeninize başvurmanız büyük bir önem arz etmektedir.

İlginizi çekebilir: Balık Yağı Nedir? Ne işe Yarar? Hapının Faydaları Nelerdir?

En İyi Balık Yağı Hapları Hangileridir?

İlgili yazılar

Yorumlar - Yorum yapmak için tiklayin

YORUM BIRAKIN