Ekonomi

Papara Nedir? Papara Hesabı Nasıl Açılır? Papara Hangi Bankanındır?

Papara Nedir? Papara Hesabı Nasıl Açılır? Papara Hangi Bankanındır?

Başlıklar

Papara son dönemlerde finansal işlemlerde adından fazlaca söz ettirmektedir. Para transferinde, fatura ödemede ve akla gelebilecek diğer bütün işlemlerde kullanılabilmesiyle öne çıktığı için yoğun şekilde araştırılmakta, Papara nedir, Papara hesabı nasıl açılır, nasıl işlem yapılır gibi sorular akla gelmektedir.

Her şeyden önce Papara bir finans uygulamasıdır. Bu finans uygulamasıyla para transfer edilebilmekte, ödeme yapılabilmekte, ücretsiz hesap oluşturulabilmektedir. Üstelik bütün bu işlemler ve daha fazlası çok hızlı biçimde yapılabilmekte, hayatı kolaylaştıran çözümlerle tanışılmaktadır. Ülkemizde de gün geçtikçe yaygınlaşmakta, şu an milyonlarca kişi tarafından kullanılmaktadır.

Papara kullanıcılarına hem hesap hem de kart sunabilen bir dijital hesaptır. Diğer çeşitli finans uygulamalarına kıyasla Papara kullanıcılarından herhangi bir komisyon istememektedir. Bu yüzden de yaygınlaşmaya devam etmekte, 9 milyondan fazla kullanıcısı bulunmaktadır.

Papara internet üzerinden kullanıcılarına 7/24 alışveriş yapma fırsatı verir. Sadece bununla da sınırlı kalmayıp ödeme yapma, döviz alım satımı, para transferi gibi pek çok finansal işlem de bu dijital cüzdanla yapılabilmektedir. Üstelik kullanıcılarına Master Card altyapısıyla fiziksel kart desteği de sağlamakta, böylece ATM’lerden işlem yapma, fiziksel olarak karta sahip olma fırsatı da tanımaktadır.

Papara finansal teknoloji şirketi, 2016 yılında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK)’ndan izin almış ve Elektronik Para Kuruluşu olarak faaliyetlerine başlamıştır.

Papara hesabı nasıl açılır?

Papara Hesabı Nasıl Açılır?

Papara dijital cüzdanını kullanabilmek için öncelikle bir Papara hesabınızın olması gerekmektedir. Üstelik Papara hesabı açmak için EFT saatiyle uğraşmanız da gerekmez. Papara hesabı açıp hesabınıza para yatırdığınızda bir başkasının banka hesabına ya da IBAN’ına haftanın her günü ücretsiz şekilde para gönderimi gerçekleştirebilirsiniz. Para yatır – para çek butonları sayesinde işlemlerinizi ücretsiz olarak anında yapabilirsiniz.

Papara hesabı açmak için şu adımları izlemeniz gerekmektedir:

  • İlk olarak Papara web sitesi ya da mobil uygulaması üzerinde yer alan Papara Hesabı Aç bağlantısına tıklamalısınız. 
  • Dilerseniz cep telefonunuz, e-posta adresiniz veya sosyal medya hesabınız üzerinden üyelik oluşturabilirsiniz. Ardından istenen iletişim ve kimlik bilgilerini gerekli alanlara eksiksiz girmelisiniz.
  • Son aşamada üyeliğinizi tamamlayacağınız sekmeyi işaretlemelisiniz. Üyelik işlemlerinizin tamamlanmasından sonra cep telefonunuzu veya e-posta adresinizi girip şifrenizi girmelisiniz. Giriş sekmesine tıkladığınızda hesabınıza giriş yapabilirsiniz.
  • Papara hesabınıza ilk girişte cep telefonunuza ya da e-posta adresinize gönderilen kodu ilgili alana girmelisiniz.

Papara’da üç farklı hesap türü vardır. Bunları ve detaylarını şöyle sıralayabiliriz:

  • Papara Onaysız hesap: Kimlik bilgileri onaylanmamış, standart kullanıcı hesabıdır. 750 TL bakiye limit olup para çekme yoktur. Papara Card başvurusu yapamazsınız. Ayda 750 TL nakit yatırma ve 750 TL gelen tutar limitiniz olur.
  • Papara Onaylı hesap: Kimlik bilgileri onaylanmış limitleri yüksek kullanıcı hesabıdır. Sınırsız bakiye limiti olsa da para çekemezsiniz. Papara Card başvurusunda bulunabilir, ayda 2 bin TL nakit yatırma limitine, 100 bin TL gelen tutar limitine sahip olursunuz.
  • Papara Sözleşmeli hesap: Black Card sahibi kullanıcılara özeldir. Sınırsız bakiye limiti bulunmakta, para çekilebilmekte, para yatırılabilmektedir. Aylık 10 bin TL nakit yatırma limiti, 500 bin TL gelen tutar limiti bulunmaktadır.

Papara ile Neler Yapılabilir?

Papara ile yapabilecekleriniz oldukça fazladır. Platform, kullanıcılarına pek çok finansal işlemi tek noktadan yapabilme fırsatı sağlar. Bunların başlıcalarını şöyle sıralayabiliriz:

  • Hesaba para yükleme: Kullanıcılar Papara hesaplarına kendi banka hesapları üzerinden EFT ya da havale yoluyla para yükleyebilirler. Hesaba para yükleme işlemleri ücretsizdir ve bunun için öncelikle uygulamadaki Para Yatır bağlantısı tıklanır. Buradaki Havale/EFT ile yatır seçeneği kullanılır. Görüntülenen IBAN numarasına banka hesaplarınızdan transfer gerçekleştirilebilir. Para yatırırken açıklama kısmına Papara numarası yazılması gerekir. Papara Card ile bütün ATM’lerden para yükleme yapılabilir. Her ay 500 TL’ye kadar yapılan ilk 5 para yatırma işlemi ücretsiz olarak gerçekleştirilir.

Ayrıca Papara çeşitli kuruluşlarla anlaşmalar yapmakta, onlar aracılığıyla da Papara hesabına para yatırmak mümkün olmaktadır. PTT; Teknosa, CarrefourSa şubelerinden cep telefon numarasıyla Papara hesabına para yatırılabilmektedir.

  • Hesaptan para çekme: Tıpkı Papara hesabına para yatırma gibi Papara hesabından para çekimi de yapılabilmektedir. Hesabınızdan kayıtlı banka hesaplarınıza para transferi yapabilirsiniz. Para çekme işlemleriyse ücretsiz olup isme tanımlı Papara Card ile bütün ATM’lerden aylık 5 kez, 500 TL’ye kadar para çekebilirsiniz.
  • Ödeme: Papara uygulamasından pek çok ödeme yapmak mümkündür. Üstelik ödemeler için ücret ya da komisyon ödemeye gerek olmamaktadır. Fatura, ulaşım, oyun ve daha pek çok ödemeyi yapmanız mümkündür. Yine sisteme kayıtlı kurumlara bağış da yapabilir, QR kod okutarak anlaşmalı noktalardan temassız ödeme gerçekleştirebilirsiniz.
  • Döviz işlemleri: Papara hesabı üzerinden döviz alım-satım işlemleri de yapılabilmektedir. 18 yaşından büyük olan ve onaylı hesaba ya da sözleşmeli hesaba sahip olanlar döviz hesabı açıp işlem gerçekleştirebilmektedir. Euro, dolar, sterlin ile işlem yapmaya imkân veren platform, döviz hesaplarında da ücret talep etmemektedir.
  • Para talep etme: Papara kullanıcıları Papara hesabı olan ya da olmayan tanıdıklarından para talep edebilirler. Bunun için para istenecek kişinin Papara numarası veya cep telefonu numarası girilir. İstenecek miktar belirlenerek bir not ile birlikte kişiye istekte bulunulur. İstek onaylandığı taktirde de hesabınıza para gelir.

Papara Hangi Bankanındır?

Papara ya da Papara Card gündeme geldiğinde pek çok kişinin aklına Papara hangi bankanın sorusu gelmektedir. Bu noktada Papara herhangi bir bankaya ait değildir. Tamamen bir dijital hesap platformudur. Para transferleri, finansal işlemler için başka bankalarla anlaşmış bulunmaktadır.

Papara’nın ülkemizde anlaşmalı olduğu bankalar QNB Finansbank, Garanti BBVA, Yapı Kredi Bankası, Vakıfbank, Akbank, Türkiye Finans Katılım Bankası, Ziraat Bankası, İş Bankası’dır.

Papara kart nedir?

Papara Card Nedir?

Papara’nın kullanıcılarına sunduğu hizmetlerden birisi Papara Card’tır. Papara kart ATM’lerde para çekmede, para yatırmada, online ödemelerde ve daha başka alanlarda kullanılan, fiziki bir karttır. Geleneksel kredi kartları gibi borçlanma olmamakta, eksi bakiye özelliği bulunmamaktadır. Limiti kendiniz belirleyerek kullanırsınız.

Papara’da birden çok kart modeli bulunmaktadır. Bunlar Black Card, Lite Card, Edu Card, Metal Card, Sanal Kart, Hediye Kart olup her bir kartın kendine has özellikleri bulunmaktadır.

Papara Black Card başvuruları mobil ve webden yapılabilmektedir. Kişiye özel hazırlanıp adrese teslimi yapılmaktadır. Tüm dünyada geçerli olan kartın kart ücreti, aidatı ve aylık ücreti yoktur. Cashback ile nakit kazanma fırsatı olup temassız ödeme özelliği bulunmaktadır. ATM’den aylık 500 TL’ye kadar ücretsiz para yatırma ve para çekme imkânı sağlamaktadır.

Papara Lite Card fiziksel noktalardan satın alınabilmektedir. Hesaba tanımlandıktan sonra ücret iadesi yapılmaktadır. Tüm dünyada geçerli olup kart ücreti, aidat ve aylık ücret yoktur. Cashback ila anında nakit kazanma fırsatı verdiği gibi temassız ödeme özelliği bulunur. ATM’den para çekme özelliği olmayıp aylık 500 TL’ye kadar ücretsiz para çekilebilmektedir.

Papara Edu Card okul yönetiminden ya da kantinlerden ücretsiz alınabilmekte ve hesaba tanımlanabilmektedir. Tüm dünyada geçerliliği olup herhangi bir kart ücreti yoktur. Cashback ile anında nakit kazanma fırsatı verdiği gibi kantinlerde temassız ödeme yapılabilmektedir. Harçlık alabilme özelliği olup ATM’den para çekme yoktur. ATM’den aylık 500 TL’ye kadar ücretsiz para yatırma yapılabilmektedir.

Papara Metal Card henüz kapalı beta durumundadır ve ilerleyen süreçte kullanıma açılması beklenmektedir. Paslanmaz çelikten üretilen kart, lazer kesime sahiptir. Temassız ödeme ve Premium cashback programları sunacaktır.

Papara Sanal Card bütün dijital harcamalarda kullanılabiliyor olup kart numarası anında üretilmektedir. Bütün dünyada geçerli olup her ay bir sanal kart ücretsiz kullanabilirsiniz. Cashback ile anında nakit kazanabilir, anında oluşturup kullanmaya başlayabilirsiniz.

Papara Hediye Kart Papara kullanıcısı olsun ya da olmasın dilediğiniz kişiye hediye edebileceğiniz bir kart modelidir. Yüzlerce markanın web sitesinde veya mobil uygulamalarında geçerlidir. Sanal kart olarak kullanılabilmekte, yalnızca seçilen markalarda harcanabilmekte, istenen bir tarihte gönderilebilmektedir. Kullanım süresi bir yıl olup kartın bakiyesi kadar harcama yapılabilmektedir.

Görüldüğü gibi her bir Papara kartın özellikleri ve ayrıcalıkları farklıdır. En geniş kapsamlısı ise Papara Black Card olup ATM’lerden hem para çekme hem de para yatırma yapılabilmektedir. Adresinize kadar da kart teslimi gerçekleştirilmektedir.

Papara Güvenilir Midir?

Papara hesabı ve Papara Card tamamen güvenilirdir. Dünya çapında kullanılan platform, 6493 sayılı kanun kapsamında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumundan da izinlidir. Alınan izin ile kurulan elektronik bir para kuruluşu statüsündedir. Faaliyetlerini T.C. Merkez Bankası denetiminde sürdürmektedir. Ayrıca Bankalararası Kart Merkezi, Visa ve MasterCard üyesi bir kuruluştur.

İlginizi çekebilir: Vadesiz Hesap Nedir, Nasıl Açtırılır, Vadesiz Hesapla Hangi İşlemler Yapılabilir?

İlgili yazılar

Yorumlar - Yorum yapmak için tiklayin

YORUM BIRAKIN