Moda

Yazlık Kumaşlar Hangileridir? Yazın Hangi Kumaş Kullanılır?

Yazlık Kumaşlar Hangileridir? Yazın Hangi Kumaş Kullanılır?

Başlıklar

Yazlık Kumaş Nedir?

Yaz geldiğinde kışın giydiğimiz kalın kumaşlar gider. Yerine bol bol hava alan hafif kumaşlar gelir. Yaz aylarında cildinizi yakmayan ve hava alabilen kumaşlar tercih ederek hayatınızın kalitesini artırabilirsiniz. Nasıl ki çok sıcakta soğuk bir içeçek içince ferahlıyorsanız bu etkiyi kumaşlarında yaratabileceğini aklınızda bulundurun. Çünkü bütün gün bedeninizi saran bu ürünler tamamen yaz aylarıyla uyumlu olacak şekilde üretiliyor. 

Havalar sıcakladığı sırada ter lekeleri olmadan şık görünmek mümkündür. Bunun için sıcaklar arttıkça güvenebileceğiniz akıllı kumaş seçimleri yapmalısınız. Pamuk gibi nefes alabilen hafif kumaşlar ile güzel bir stil oluştururken sizi sıcak havalarda rahat edebilirsiniz. Yaz birçok insan için leke ve kir ile de ilişkilidir. Ancak lekelerin yaz günlerinizi mahvetmesine izin vermeyin; bunun yerine yaz aylarında rahat kumaşlar giyerek bunları önleyin. Zihninizi boşaltın ve size en uygun yazlık kumaşı seçin.

Yazlık Kumaş Nedir?

Yazın Hangi Kumaş Kullanılmalıdır?

Yaz aylarında sizi serinletecek en iyi kumaşları aşağıda listeledik.

  • Pamuk

Pamuklu kumaş, nefes alabilen en popüler doğal kumaşlardan biridir. Pamuk bitkisinde bulunan lifli toplardan yapılmış bir kumaş. Artık tüm dünyada en yaygın kullanılan ve dayanıklı kumaşlardan biridir. Nefes alabilmesinin nedeni, kumaşın küçük oyuk boşluklarından kaynaklanmaktadır. Bu onların teri kolayca tüketmelerine ve dışarı atmalarına yardımcı olur. Pamuklu kumaşlar, havanın liflerden geçmesine izin verir ve teri dışarı atarak vücudu serin tutar. Pamuğun gözenekli yapısı sadece boyayı değil diğer boya türlerini de emer. Pamuk, çeşitli amaçlar için kullanılabilen çok yönlü bir kumaştır. Pamuk şaşırtıcı olmayan bir şekilde en yaygın yaz kumaşıdır. Bu doğal ve hafif kumaş yaz ayları için idealdir.

  • Keten

Keten, keten liflerinden yapılmış doğal bir kumaştır. Elyaf esnekliğinin olmaması nedeniyle, bu bitkinin büyüme aşamasında özel dikkat gösterilmesi gerekir. Keten, pamuktan daha maliyetli bir kumaştır. Dünyanın en eski kumaşlarından biri olduğu düşünülüyor. Nefes alabilirliği ve dayanıklılığı nedeniyle keten günümüzde yaygın kullanılan bir kumaştır. Pamuğun aksine, kumaş iki veya üç kat daha güçlüdür ve harika bir ısı iletkenine sahiptir. Bu, piyasadaki en nefes alabilen malzemedir. Ayrıca inanılmaz derecede hafif ve temizlenmesi kolaydır.

  • Sheer Kumaş

İnce ve saydam kumaş yani sheer kumaş yaz aylarında yaygın kullanılan kumaşlardan biridir. Diğer ağır kumaşların aksine bu kumaş yazın size yapışmaz. Pamuğa olan yakınlığı, onu yazın gözdesi yapmak için yeterli bir bahane. Hintli tasarımcılar da saydam kumaşlara bayılıyorlar. Saydam kumaş, uzun yıllardır Hint Moda Haftası sezonlarının bir parçası olmuştur ve zamanla büyümüştür. 

Yazın Hangi Kumaş Kullanılmalıdır?

  • İpek

İpek harika bir yaz kumaşıdır. Antibakteriyel özelliklere ve kolay havalandırma sağlayan doğal protein yapısına sahiptir. İpek, sıcaklığı düzenleme yeteneğinden dolayı genellikle bir iklim kumaşı olarak düşünülür. Kumaş ayrıca nemi emerek cildinizin nefes almasını sağlar ve tüm yaz günleri için uygundur.

  • Şamre Kumaş

Şamre, denime benzer şekilde çözgüde renkli bir iplik ve atkıda beyaz bir iplikle yapılan düz dokuma bir kumaştır. Hafif ve koyu tonları genellikle teri emer. Ayrıca genellikle daha yüksek bir iplik sayısına sahiptir. Yani daha ince bir dokumaya sahip ve bu nedenle daha fazla nefes alabilir. Kot kumaş yerine tercih edilebilir.

  • Penye

Orijinal olarak yünden yapılmış bir örgü kumaşı olan ve günümüzde yün, pamuk, sentetik elyafların bir kombinasyonundan üretilen bu kumaş esnekliği, rahatlığıyla sıcak havalar için popüler bir seçenektir. Bir düz tarafı ve bir tüylü tarafı olan genellikle hafif, çok esnek bir iplikle yapıldığından tişört yapımında en sık kullanılan kumaştır.

  • Yazın az hatta hiç kullanılmaması gereken kumaşlar:

Polyester, Suni İpek, Kot, Polar, Deri, Naylon, Akrilik

 İlginizi çekebilir: Saten Kumaş Nedir, Özellikleri Nelerdir, Saten Kumaş Nerelerde Kullanılır?

İlgili yazılar

Yorumlar - Yorum yapmak için tiklayin

YORUM BIRAKIN