Sağlık

MHRS (Merkezi Hekim Randevu Sistemi) Nedir?

MHRS (Merkezi Hekim Randevu Sistemi) Nedir?

Başlıklar

Durmadan gelişen teknolojinin gelişimine ayak uyduran devletler, vatandaşlarına hızlı, kolay ve evden erişim sağlayabilecekleri bir sağlık hizmeti sunmayı amaçlamıştır. Konu insan olunca en önemli hizmetlerden biri sağlık hizmeti oluyor. Herkes hızlı ve kolay şekilde randevu almak ister. Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı yönetiminde vatandaşlara kolaylık sağlamak için ülkemizde MHRS yani Merkezi Hekim Randevu Sistemi kurulmuştur. Devlete bağlı bütün hastane, sağlık ocakları ile ağız ve diş sağlığı merkezleri (ADSH, ADSM) için vatandaşların, istedikleri hekimden ve belirledikleri uygun olan tarihe randevu almaları sağlamaya yönelik bir sistemdir.

Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı, Türkiye'de etkin ve verimli bir sağlık hizmetine ulaşılması amacı ile Sağlıkta Dönüşüm Projesi'ni yürürlüğe koydu. Bu programın en önemli çalışmalarından biri Merkezi Hekim Randevu Sistemi, AB'nin kabul ettiği 20 temel kamu hizmetlerinden birisidir. MHRS; kamu hastaneleri ve bağlı sağlık kurumlarında dağınık bir şekilde uygulanan randevu sistemlerini merkezileştirmiştir. Aynı zamanda kamu hastanelerinin randevu sistemlerini bir merkezden yöneten dünyadaki ilk ve tek sistem olma iddiasını taşımaktadır.

T.C Sağlık Bakanlığı

MHRS Sistemi Nasıl Çalışır?

Hekimler kendi sistemleri üzerinden bir sonraki ayın takvimini hazırlarlar. Poliklinikte görev alacakları günleri ve zaman dilimlerini ayarlarlar. Bu bilgilerde hastaların sisteminde görecekleri şekilde ön tarafa yansır. Randevu alacak kişi MHRS girişi yaparak muayene olmak istediği tarih, il, hastane ve poliklinik seçer. Hekimlerin takvimine uygun şekilde randevular listelenir ve uygun olan randevuya kayıt yapılır. Bu şekilde hastanın randevusu oluşturulur. Belirlenen tarih ve saatte poliklinikte hasta muayenesini olur.

MHRS Üyelik Var Mıdır, İptali Nasıl Yapılır?

MHRS randevu bilgileriniz, randevu geçmişi, tahlil sonuçları ve muayene bilgileri birer hasta dosyası belgelerinden olduğu için Devlet Arşiv Yönetmeliği hükümlerince imhası mümkün değildir. Bu yüzden Hastane Bilgi Yönetim Sisteminde kayıtlı bilgilerin silinmesi mümkün değildir. Ancak Ölen bir kişinin MHRS üyeliği kendiliğinden pasif duruma geçebilir. MHRS kişinin nüfus bilgilerini Kimlik Paylaşım Sistemi üzerinden almaktadır. Ölen kişinin bilgileri kapanacağından MHRS’ye bilgiler gitmez bu yüzden otomatik olarak MHRS sistemi kişi için kapalı konuma geçecektir. Bazı zorunlu ve istem dışı durumlarda MHRS üyeliğinizi iptal etmek için nedeninizi ayrıntılı bir şekilde yazarak Sağlık Bakanlığı MHRS yönetim masasının [email protected] mail adresine göndermeniz gerekmektedir. Üyelik iptal başvurunuzun yetkili kişilerin değerlendirmesi ve onaylanması halinde MHRS üye kaydı iptal edilebilir.

Hekim kontrolü

İlginizi çekebilir: MHRS veya Alo 182 ile Nasıl Hastane Randevusu Alınır?

İlgili yazılar

Yorumlar - Yorum yapmak için tiklayin

YORUM BIRAKIN