Sağlık

2017’nin En İyi Diş Fırçaları Hangileridir?

2017’nin En İyi Diş Fırçaları Hangileridir?

Vücudun pek çok bölgesinde, hijyen ve temizliği sağlayabilmesi amacıyla çeşitli ürünler kullanılır. Bu konuda insanların en çok dikkat ettiği ve özen gösterdiği bölge ağız ve diş sağlığıdır. Vücudumuzda en çok kullandığımız bölge olan ağzımız, aynı zamanda sağlıksal sorunlar oluşturmaya en müsait bölgedir. Tükettiğimiz içecek ve gıdaların, içilen sigaranın etkileri diş ve damak çevresinde görülür, bu yüzden öncelikle iyi bir diş fırçasına ve diş macununa sahip olmak gerekir. Doktorlar tarafından önerilen diş macunlarını tek başına kullanmak ağız sağlığı için yeterli olmaz. Bir de bu macunları diş ve damak bölgelerine doğru bir şekilde yayabilmek için kullanmamız gereken diş fırçalarına ihtiyaç duyulur.

Piyasada yüzlerce çeşit diş fırçası bulunmasına rağmen, çoğu diş fırçası yapıları nedeniyle diş minesine zarar verebilmektedir. Sert diş fırçalarının dişleri daha iyi temizlediği düşüncesi yanlıştır; çünkü sert fırçaları diş minesini aşındırır, diş etlerinde kanamalara yol açabilir, diş ve etin birleştiği noktada yaralar meydana getirebilir. Bu yüzden diş fırçası tercih edilirken sert olmasına değil, fırçanın bilimsel olarak kanıtlanmış faydalı özelliklerine bakılması gerekecektir. Ayrıca doğru diş fırçalama tekniklerini uygulamak, diş fırçası seçimi kadar önemlidir. Diş fırçalarken yapılacak yanlış hareketler, diş fırçası ne kadar iyi olursa olsun diş ve damağa zarar verebilir.

Hangi Diş Fırçalarını Tercih Etmek Gerekir?

Diş fırçası üretiminde piyasalarda lider konuma gelmiş olan güvenilir markalar bulunmaktadır. Bu markalardan alınacak diş fırçaları sayesinde sağlıklı bir şekilde dişlerinizi fırçalayabilirsiniz. Bu markaların birçoğunda önceki kullanımlarda yaşanan diş rahatsızlıklarını giderici özellikler bulunmaktadır. Uzmanlar tarafından özel bir şekilde oluşturulan fırça kılları sayesinde diş ve damak sağlığının koruma altına alınması mümkündür.

Oral-B

Oral B Diş Fırçası

Diş fırçası markaları arasında bulunan Oral-B, insanlar tarafından yoğun olarak tercih edilen bir marka olma özelliği taşımaktadır. Şarj edilebilen diş fırçaları sayesinde çocukların diş fırçalama alışkanlığı kazanması sağlanıyor. Doktorlar tarafından hastalarına önerilen Oral-B, elektrikli diş fırçası alanında lider markalardan biri, ancak fiyatı diğer diş fırçalarına göre daha pahalıdır.

Sensodyne

Sensodyne Diş Fırçası

Hassas yapıdaki diş etleri için önerilen markalardan biri olan Sensodyne, Glaxo Smith Kline firması içinde yer alan bir markadır. Diş fırçalarındaki çeşitliliğinin yanı sıra, Sensodyne’nin diş macunu ve ağız çalkalama sıvıları üzerine birçok ürünü bulunmaktadır. Dişi fırçalarken herhangi bir kanama problemine yol açmaması bu markanın popülerliğini artırıyor. Aynı Oral-B markasında olduğu gibi, diğer markalara nazaran daha pahalıdır.

Signal

Signal Diş Fırçası

Signal markasını kullanan ve memnun kalan çok sayıda insan bulunmaktadır. Ülkemizde uzun senelerdir faaliyetlerine devam eden Signal, diş fırçası ve diş macunu ürünlerindeki istikrar ile dikkat çekmektedir. Fırçada bulunan kılların özel bir şekilde dizayn edilmesi sayesinde fırçanın en uzak noktaya kadar ulaşabilmesi mümkün hale gelmiş oluyor.

Humble Brush

Humble Brush Diş Fırçası

İsviçreli bir marka olan Humble Rush, özellikle hassas diş etlerine sahip olan insanlar tarafından kullanılıyor. Yapıldığı malzemenin bambu olması nedeniyle insanlara çekici gelen bir özelliğe sahip olan Humble diş fırçaları, özel olarak üretilirler ve doğada çözülebilirler. Doğa dostu olan bu diş fırçalarının geri dönüşüme sahip ürünler olması, doğa dostu kişilerin bu markaya yönelmesin sağlıyor.

Vepa

Vepa Diş Fırçası

Diş fırçası markaları arasında bir Türk markası olan Vepa, öncelikle ülkemizde tarak üreticisi olarak hizmet vermiştir. Daha sonrasında ise 1980’li yıllarda diş fırçası üretimine geçmiştir. Yurtdışına yaptığı ihracatlar sayesinde ülkemizin adını dünyaya duyurmayı başarmıştır. Fırçalarının özel üretim kıllardan yapılması sayesinde diş mineleri zarar görmüyor ve ağız sağlığı korunmuş oluyor.

Parodontax

Parodontax Diş Fırçası

İnsanlar tarafından yoğun olarak tercih edilen bir marka olan Parodontax, özel dizayn fırça yapısıyla diş etlerindeki rahatsızlıklara çözüm buluyor. Diş macunu alanında uzmanlaştıktan sonra diş fırçası çıkarmaya karar veren firma; kendi diş macunlarıyla birlikte diş fırçasının kullanılmasını gerektiğini öneriyor ve böylece daha kesin çözümler üretilebileceğini belirtiyor.

Banat

Banat Diş Fırçası

Diş fırçası sektöründe Türk firması olarak uzun yıllardır Türk halkının tercihi olan Banat, renkli tasarımları ve fırça kıllarının hassaslığı sayesinde önemli bir marka durumundadır. 1970’li yıllardan itibaren Türkiye piyasasına dahil olan firmanın birçok sosyal sorumluluk projesinde yer aldığını belirtmek gerekir.

İlgili yazılar

Yorumlar - Yorum yapmak için tiklayin

YORUM BIRAKIN